Hozzávalók:
2 csésze mandulaliszt
1/2 tk. szódabikarbóna
1/4 tk. só
120 gr mandula/kesudió/dióvaj
2 ek. kókuszzsír
1/2 cs barnacukor
2 ek. méz
4 ek. vaníliás mandulatej
—
20 dkg héj nélküli mandula
1/2 doboz (10 dkg) növényi mascarpone
Elkészítés: A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban. Egy lábasban a nedves hozzávalókat (mandulavaj, kókuszzsír, méz, mandulatej) kis lángon összeolvasztjuk. Összegyúrjuk a két tál tartalmát és kisebb gombócokat formázunk, kilapítjuk és csillagokat formálunk. Sütőpapírral, fedett tepsibe sorakoztatjuk és 180 fokon kb 7 percig sütjük. Ne pirítsuk túl.
A mandulakrémhez az előzetesen 1 éjszakára beáztatott mandulákat aprítógépbe tesszük és kb. 10 percig aprítjuk. Persze, közben sokszor pihentessük a gépet. Akkor jó, amikor jó krémes állagú masszát kapunk. Vaníliás cukorral ízesítjük. Sőt, én most tettem bele egy kevés növényi mascarpone-t is.
A kihűlt kekszeket megkenjük és tálaljuk.