magdireceptek

Szupergyors vegán mandulakeksz

Igazi téli csemege, ha már unjuk a mézeskalácsot. Ráadásul gluténmentes is, mivel a mandulalisztet nagyon szeretem, ezzel készítettem.

Hozzávalók:

2 csésze mandulaliszt

1/2 tk. szódabikarbóna

1/4 tk. só

120 gr mandula/kesudió/dióvaj

2 ek. kókuszzsír

1/2 cs barnacukor

2 ek. méz

4 ek. vaníliás mandulatej

20 dkg héj nélküli mandula

1/2 doboz (10 dkg) növényi mascarpone

Elkészítés: A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban. Egy lábasban a nedves hozzávalókat (mandulavaj, kókuszzsír, méz, mandulatej) kis lángon összeolvasztjuk. Összegyúrjuk a két tál tartalmát és kisebb gombócokat formázunk, kilapítjuk és csillagokat formálunk. Sütőpapírral, fedett tepsibe sorakoztatjuk és 180 fokon kb 7 percig sütjük. Ne pirítsuk túl.

A mandulakrémhez az előzetesen 1 éjszakára beáztatott mandulákat aprítógépbe tesszük és kb. 10 percig aprítjuk. Persze, közben sokszor pihentessük a gépet. Akkor jó, amikor jó krémes állagú masszát kapunk. Vaníliás cukorral ízesítjük. Sőt, én most tettem bele egy kevés növényi mascarpone-t is.

A kihűlt kekszeket megkenjük és tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Kókuszjoghurtos pohárkrém

Magdi

A gyerekeink nagyon szeretik a gyümölcsöket, a joghurtot, de a müzlivel hadilábon állnak. A bolti cukrozott müzliket nem is adnám...

Vegán krémsajtos-paradicsomos „csemege”

vega_pokemontrainer4000

Ismét egy lehetőség a szilveszter estére. Nagyon szeretjük az alábbi sajtkrém jellegű kencéket, kenyérre kenve, de ételben is felhasználva. Hozzávalók:...

Főtt céklasaláta

vega_pokemontrainer4000

Igazi téli saláta, egy kis növényi sajttal, friss rukkolával, spenóttal dúsítva. Nagyon szeretjük a céklát, én főképp nyersen szoktam salátában...