magdireceptek

Szójaszószos tofu

Nagy kedvencünk lett, mert nagyon gyorsan elkészül és fehérjedús, egészséges finomság, ráadásul mindhárman nagyon szeretjük. Így heti egyszer biztosan elkészül, mindig kerül bele még ez-az (paprika, brokkoli, zöldbab, szezámmag stb.), de most az alapreceptet hoztam el:

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
2 ek. olívaolaj
2 ek. víz
30 dkg füstölt tofu
kb. 1 dl szójaszósz

1 lime/1/2 citrom leve – amennyiben igényeljük.

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk és felkockázzuk. Egy serpenyőben olaj+ víz keverékén megpároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott tofut. Ráöntjük a szójaszószt,  és alaposan (amíg be nem issza a szójaszószt, ill. fel nem szívja azt) összefőzzük. Fanni önmagában is szereti csemegézni, egy kis kenyérrel, vagy nyers tésztával is remek vacsora lehet, esetleg rizzsel, bulgurral, kölessel is tálalhatjuk.

Ezeket olvastad már?

Napon szárított paradicsomos kenyérke

vega_pokemontrainer4000

Egy kedves arab ismerősömtől kaptam anno ilyen lepénykenyérkét és azóta nagyon szeretem. Most, hogy a Naturpiac jóvoltából kaptunk nagyon finom,...

Karfiolpaprikás trikolor tésztával

vega_pokemontrainer4000

Nagyon egyszerű, gyors, finom étel, érdemes kipróbálni. Hozzávalók: 1 fej karfiol 1nagy fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 kápia paprika...