magdireceptek

Szójamajonézes padlizsánkrém

A mai nap káposztás tésztát készítettem, mivel kaptunk káposztát, és fogynia kell 🙂 (ez az utóbbi fél mondat örök szlogen nálunk:). Egy kicsit megbolondítottam: snidling és szezámmag is került bele, finom lett.
Vacsorára készült a szójamajonézes füstölt padlizsánkrém. 
Az elkészítése nagyon egyszerű, kb. 2 percet vesz igénybe:) 
Fogtam egy nyáron üvegben eltett füstölt padlizsánt, kibontottam, majd a Szlovákiában vett szójamajonézt is kibontottam, és kb. 2/3-ad, 1/3-ad arányban összekevertem (a padlizsán volt a nagyobb adag), és még egy kis sóval tunningoltam, illetve friss, házi metélőhagyma is került bele. 🙂
Ha friss padlizsánból készült volna, akkor nyílt lángon megpörköltem volna a padlizsánt,  lehúztam volna a héját, majd összenyomkodtam volna, megsóztam volna és utána jött volna a szójanéz. 🙂
Érdemes így is eltenni a padlizsánt, üvegben, de lehet mélyhűtőbe is tenni: szintén nyílt lángon, vagy sütőben, de inkább kerti tűz felett jó alaposan megpirítjuk a padlizsánt, majd lehúzzuk a héját, összetörjük, és amikor kihűlt, dobozokba csomagolva mélyhűtőbe tesszük. 

Ezeket olvastad már?

Kukorica krémleves tofuval

Itt a kukoricaszezon! Készítettem is levest belőle, ami hidegen és melegen is fogyasztható, próbáljátok ki. 🙂 4 cső kukorica1 fej...

Vegán isler

Egyik kedvenc édességem az isler, és most elkészítettem vegánul. Nagyon finom. Főzőkörön mutattuk be egyébként, még a tavalyi évben ezt...

Almás-mézes krémes

Hozzávalók: 25 dkg liszt8 dkg méz4 dkg kókuszolaj10 dkg nyírfacukor8 dkg zabpehelyliszt1/2 tk. szódabikarbóna1 citrom héja1 marék darált mandulakb. 1...