magdireceptek

Szójahúsos tarhonya sült káposztás céklával

„Más néven: paraszttarhonya”

Mostanában (is) pörgősek a napjaink, így jól be kell osztani az időt. Így akinek kevés ideje van, de egészségesre és finomra vágyik, annak ajánlom. 🙂  A szója kiváló húshelyettesítő,  fogyasztása A mai ebéd kb. 20-25 perc alatt készült el, így akinek sietni kell, ám mégis egészségcsökkenti a mell- és petefészekrák, az infarktus, az agyvérzés, és a csontritkulás előfordulási esélyét, káliumban, magnéziumban, vasban, B és E-vitaminban gazdag táplálék. Többféle formában kapható (szójaszelet, szójacsík, szójagranulátum, szójakocka). A mai ebéd szójacsíkból készült. Ezt (kb. 20 dkg-ot) beáztattam kb. 10 percig vegamixes vízbe. Ez idő alatt egyrészt pörköltalapot készítettem 2 hagymából. Másrészt meghámoztam és felkarikáztam a céklát, ill. fél fej káposztát is felvágtam. Ezeket beletettem egy teflonos serpenyőbe, és pirítani kezdtem, kis vízen és olajon, köménnyel, sóval ízesítve. Ezután a szóját, miután megszívta magát a vízzel, és kicsit megpuhult, leszűrtem és kinyomkodtam, és a kész pörköltalapra tettem, pirospaprikával, majorannával és köménnyel együtt. Felengedtem vízzel, és kb. 10 perc alatt készre főztem a szójapörköltet. Persze közben kevergettem a céklát-káposztát is, nehogy leégjen :). A szójapörköltbe tettem dupla annyi vizet, amennyi tarhonyát szántam bele (kb. 2 pohárral), és amikor ezzel együtt felforrt, akkor öntöttem bele a tarhonyát. Addig főztem, amíg meg nem puhult a tarhonya is. A pirított káposztát-céklát is lezártam, és elmentem dolgozni :)) 

Ezeket olvastad már?

Pizza padlizsánnal és bazsalikom-pesto-val

Szinte bármit tehetünk a vega pizzánk tetejére: bármilyen zöldség, grillezett zöldség, gomba, tofu, virsli, gabonakolbász, növényi felvágott kerülhet az alap...

Bio Világ webáuház

Egyik ismerősöm, aki az egészséges életmód követője, Bio Világ néven bio webáruházat nyitott, hogy másoknak is segítsen: egyszerűen és olcsón...