magdireceptek

Bécsi nemtúrós palacsinta

Nagyon finom csemege, legalábbis nálunk szeretik a gyerekek. 

Hozzávalók a palacsintához:
30 dkg finomliszt 
20 dkg teljes őrlésű liszt
10 dkg zabliszt 
5 dl növényi tej 
1/2 dl olaj 
9 dl szénsavas víz 
fél citrom leve
Hozzávalók a nemtúró krémhez:
1 bögre köles 
2 citrom héja
1 citrom leve
növényi tej 
vaníliás nyírfacukor – ízlés szerint
nyírfacukor – ízlés szerint 
Hozzávalók a vanília öntethez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl növényi tej 
ízlés szerinti édesítő 
Elkészítés:
A palacsintát a hagyományos módon kikeverjük és olaj nélküli serpenyőben kisütjük. A kölest előző este kifőzhetjük, háromszoros mennyiségű növényi tejben. Másnap összeturmixoljuk, hozzáadjuk a citromhéjat, citromlevet, vaníliás cukrot, nyírfacukrot. A vaníliás pudingot kikeverjük hideg vízben, majd beleöntjük a  forrásban lévő tejbe. Megfőzzük. A kisütött palacsintákat megtöltjük, feltekerjük. Majd félbevágjuk. Kiolajozott tepsibe  tesszük a megtöltött, félbevágott palacsintákat, majd leöntjük az egészet a pudinggal. 200 fokon kb. 10 perc alatt összesütjük. 

Ezeket olvastad már?

Hogyan édesítünk? Szirupokkal!

vega_pokemontrainer4000

Fanni születése előtt sem használtunk fehér cukrot, csupán nyírfacukrot, vagy barna cukrot. Azóta amióta megszületett, az ő kásájába mindig csak...