magdireceptek

Szilvás-mákos kukoricakása

A mélyhűtőnkben még elég sok szilva van, és mivel még a tavaly elrakott szilvabefőttből is van pár üveg, ezért mostanában szoktuk eszegetni.  Hihetetlenül egyszerű és finom és egészséges reggeli az alábbi. 

Feltettem 3 bögre vizet főni, tettem bele kis mazsolát, kukoricatejport (bármilyen növényi tejpor jó), mézet. Közben kivettem a szilvát, forró vizet öntöttem rá, megdaráltam a mákot. És fel is forrt a víz :). Ekkor sűrű keverések közepette öntöttem kb. 1/2 bögre kukoricadarát, gyorsan kell keverni, mert különben csomós lesz. Ha becsomósodott már, akkor essünk neki botmixerrel :).De lehet úgy is főzni, hogy csak 2 bögre vizet teszek fel főni, és 1 bögre vízben elkeverem a kukoricadarát, és akkor biztosan nem lesz csomós.  Utána addig főztem fedő alatt, amíg fel nem szívta a vizet. Lehet, hogy közben még kell beleönteni folyadékot. Amikor  készen volt, akkor tettem bele a forró vízből kiszedett kb. 1 bögre szilvát, és már nem kevertem sokat, ne törjön össze a gyümölcs. Tálaláskor került rá a darált mák. Szeretem a mákos-szilvás variációt, szoktam ilyen összetevőjű pitét vagy leveles tésztát is sütni. De ha nincsen szilvánk, más gyümölcs is kerülhet bele. 

Ezeket olvastad már?

Mit kenjünk a kenyérre? – hummusz recept

Hozzávalók: 20 dkg csicseriborsófél citrom leve2 ek. olívaolaj2 ek. tahini3-4 gerezd fokhagymahimalya só Elkészítés:  A csicserit egy éjszakára beáztatjuk, majd...

Újra kapható A tél ízei – AKCIÓ :)

A tavaly kolléganőmmel közösen kiadott A tél ízei című vegán szakácskönyv 1,5 hónap alatt elfogyott, sikerkönyv lett belőle. Közel 50...

Lengyelországból hazatérve…

Itt laktunk…:) Az elmúlt héten gyönyörű napokat töltöttünk férjemmel, sógornőmmel és sógorommal, ill. férjem unokatestvéreivel Lengyelországban. Sokat kirándultunk a Magas...