magdireceptek

Szezámtejes zellerkrémleves hideg nyári napokra…

A mai esős időben készítettem egy kis zellerkrémlevest is, amelyet szezámtejjel öntöttem fel. Nagyon finom lett. 
1 fej hagymát vízen megpároltam. Közben 2 zellert, 1 közepes krumplit és fél sárgarépát összekockáztam. Beletettem a hagymás alapra, sóztam, vegamixeztem, kevés szezámtejjel felöntöttem, majd addig főztem, amíg meg nem puhultak a zöldségek. A szezámtejet így készítettem: egy marék szezámot leöntöttem kb. 3 dl forralt vízzel, és alaposan összeturmixoltam, majd az edénybe átszűrve tettem bele. Miután megpuhultak a zöldségek, még kaptak egy kevés szezámtejet, és turmixolást, majd olajat is öntöttem a levesbe és pár perc alatt összefőztem. Most pirított kenyérkockával ettük, bár nagyon finom a petrezselymes zsemlegombóc is hozzá, de most nem volt időm készíteni. 

Ezeket olvastad már?

Tespiben sült szójapörköltös penne

Hozzávalók: 20 dkg szójagranulátum 1 csapott ek. ízfokozó mentes vegeta 2 közepes vöröshagyma 1 kaliforniai paprika 1 kisebb paradicsom 4...

Gesztenyés kukoricakása-torta datolyasziruppal

A kukoricakását feldobhatjuk mindenféle finomsággal és máris „királyi” reggelink lesz. 🙂 Hozzávalók: 5 dl növényi tej20 dkg kukoricadara5-10 dkg nyírfacukor2...

Palóc főzelék :-)

Nagyon szeretjük a palóclevest: jó sok répával, krumplival, zöldbabbal és kaporral, kevés gabonakolbásszal. Így arra gondoltam, mi lenne, ha most...