A mai esős időben készítettem egy kis zellerkrémlevest is, amelyet szezámtejjel öntöttem fel. Nagyon finom lett.
1 fej hagymát vízen megpároltam. Közben 2 zellert, 1 közepes krumplit és fél sárgarépát összekockáztam. Beletettem a hagymás alapra, sóztam, vegamixeztem, kevés szezámtejjel felöntöttem, majd addig főztem, amíg meg nem puhultak a zöldségek. A szezámtejet így készítettem: egy marék szezámot leöntöttem kb. 3 dl forralt vízzel, és alaposan összeturmixoltam, majd az edénybe átszűrve tettem bele. Miután megpuhultak a zöldségek, még kaptak egy kevés szezámtejet, és turmixolást, majd olajat is öntöttem a levesbe és pár perc alatt összefőztem. Most pirított kenyérkockával ettük, bár nagyon finom a petrezselymes zsemlegombóc is hozzá, de most nem volt időm készíteni.