magdireceptek

Szezámos-fokhagymás kelkáposztába göngyölt szójavirsli

Noha ajándékoztunk sokat, mégis maradt 3-4, lassan romlásnak induló kelkáposztánk. A levesből, főzelékből egyelőre elég, fasírt most készült (igaz, másból, de akkor is elég volt:), így új ételt találtam ki mára.

Hozzávalók

1 fej kelkáposzta
6 rúd szójavirsli
só, köménymagd
4-5 gerezd fokhagyma
liszt, víz, morzsa
szezámmag

Elkészítés

A kelkáposztát megmostam, majd torzsáját körbevágtam és megfőzve szedegettem le a leveleit. Majd a levelekbe 1/3-1/3-ad virslit tettem, és felgöngyöltem. Elkészítettem a vegán panírt: liszt, víz, só, őrölt kömény, fokhagyma hozzáadásával. Ebbe forgattam a kelkáposztás tekercset, majd szezámmagos morzsába forgattam. Végül olajozott egyszer megforgatva tepsiben kisütöttem. 
TIPP: Karalábés-borsós-diós rizottóval és friss salátával ettük. 

Ezeket olvastad már?

Tepsis krumpli – egy kis csavarral

Magdi

Férjem nagyon szereti a tepsiben sült krumplit, ha kedveskedni szeretnék neki valamilyen étellel, akkor azt nyugodtan készíthetek. Ez e tepsis...

Mézes diógrillázs

vega_pokemontrainer4000

Egyszerű és nagyszerű csemege 🙂 Hozzávalók: 8 marék dió1 csipet só5 ek. méz Elkészítés: A mézet és diót megsóztam, serpenyőbe...

Szedres tortácska

vega_pokemontrainer4000

A gyerekek nagyon szeretik az epret, málnát, szedret. Valamennyi volt a kertben is, de a Zempléni hegységben járva pl.bevásároltunk szederből...