magdireceptek

Szezámos-fokhagymás kelkáposztába göngyölt szójavirsli

Noha ajándékoztunk sokat, mégis maradt 3-4, lassan romlásnak induló kelkáposztánk. A levesből, főzelékből egyelőre elég, fasírt most készült (igaz, másból, de akkor is elég volt:), így új ételt találtam ki mára.

Hozzávalók

1 fej kelkáposzta
6 rúd szójavirsli
só, köménymagd
4-5 gerezd fokhagyma
liszt, víz, morzsa
szezámmag

Elkészítés

A kelkáposztát megmostam, majd torzsáját körbevágtam és megfőzve szedegettem le a leveleit. Majd a levelekbe 1/3-1/3-ad virslit tettem, és felgöngyöltem. Elkészítettem a vegán panírt: liszt, víz, só, őrölt kömény, fokhagyma hozzáadásával. Ebbe forgattam a kelkáposztás tekercset, majd szezámmagos morzsába forgattam. Végül olajozott egyszer megforgatva tepsiben kisütöttem. 
TIPP: Karalábés-borsós-diós rizottóval és friss salátával ettük. 

Ezeket olvastad már?

Lasagne-palacsinta

vega_pokemontrainer4000

Ilyen lett a végeredmény, recept kicsit lejjebb…:) Tegnap este vegán zabpehelylisztes palacsintát sütöttem, mert szomszédunknak nagyon jól sikerült a hegedű...

Tönkölykocka

vega_pokemontrainer4000

Nagyon eteti magát sajnos. Ezért ritkábban készítem majd. Hozzávalók: 1-1 bögre finomliszt és tönkölyliszt 3/4 bögre víz3 ek. kukoricadara3 ek....

Vegán bögrés mákos

vega_pokemontrainer4000

Valaki a múlt héten megkérdezte, hogyan készítem a bögrés mákost. Dulmina receptjét írtam neki válaszul, mert eddig az alapján készítettem....