magdireceptek

Szezámmal szórt paradicsomos, padlizsános, tofus ragu

Ma tésztaételt szerettünk volna enni, és mivel van padlizsánunk, padlizsános ragut készítettem.

Kevés vízen újhagymát pároltam, majd erre tettem rá kockára vágott 1 óriás padlizsánt :), 2 gerezd fokhagymát és egy kaliforniai paprikát, 2 paradicsomot.

Sóztam, köménymaggal és nagyon kevés majorannával ízesítettem, „borsikafüveztem”, és pároltam, addig, amíg a padlizsán kezdett megpuhulni (kb.5-8 perc).

Majd egy közepes méretű paradicsomkonzervet és kevés olajat, vizet tettem hozzá,  és összefőztem pár perc alatt. Közben tofut pirítottam (olaj nélküli serpenyőben), és ezt is hozzákevertem. A szezámot a legvégén tettem hozzá.

Ha mediterrán ragut szeretnék, ugyanúgy készítem, csak friss bazsalikomot, esetleg szárított paradicsomot, olajbogyót teszek hozzá. Úgy is rendkívül finom. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Datolyás-kakaós brownie

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 10 dkg datolya1 dl víz / vaníliás szójatej1 dl olaj 5 ek holland kakaó/karobporeritrit, xilit-ízlés szerint2 ek. lenmagpehely10 dkg...

Rakott, aszalt paradicsomos milánói

vega_pokemontrainer4000

A milánói hagyományosan készült, és ezt a receptet már le is írtam itt,  mégis írok, mert kiegészítettem aszalt paradicsommal, és nagyon...