A gyerekek nagyon szeretik az epret, málnát, szedret. Valamennyi volt a kertben is, de a Zempléni hegységben járva pl.bevásároltunk szederből és lefagyasztottunk egy adagot (10 kilót). Sokszor kiengedve, magában megeszik, de ez a torta kifejezetten Gergőnek készült.
Hozzávalók:
tésztához:
50 dkg finomliszt
10 dkg barnacukor
1 citrom leve
1 citrom héja
20 dkg margarin
2 dl növényi tej
Krémhez:
2 Dr Oetker vegán tejföl
2 dl Schlagafix vagy Alpro növényi felverhető tejszín
1 kg szeder /málna/eper/meggy/ribizli/gyümölcs
porcukor- ízlés szerint
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összekeverjük és 6 kisebb pitécskét (vagy 1 nagyot) formázunk. A közepét alaposan lenyomkodjuk és 180 fokon kb 15 perc alatt kisütjük. Amikor kihűlt, belekeverjük az előzetesen összekevert tejfölt+felvert habot+összetört szedret+cukrot. Most a fotó miatt került rá szederlekvár is, de ez máskor a krémbe megy bele 😀