magdireceptek

Szedres gombóc és friss szilvalekváros nudli

Ismét gombóc készült, és most, hogy linkelni szerettem volna az előző receptjét, látom, hogy az előző gombócreceptemből kimaradt a víz 🙁 Remélem, még senki nem próbálkozott annak elkészítésével. Elnézést kérek. Pótoltam (kb. 2-3 dl vizet vesz fel a tészta).

Szóval javítottam a receptet, ami most is remekül sikerült. Annyit változtattam, hogy most nem szilvát tettem bele, hanem feketeszedret (3-4 db is ment egy gombócba). A szedreket töltés előtt cukroztam.  Naggggyon jó lett. 🙂 
Aztán elfogyott a szeder, ill. a türelmem is a gombócgyártáshoz, így a maradék tésztából nudli készült, amelyhez készítettem friss szilvalekvárt. (
Nudli: kis csíkokra sodortam, és ugyanannyit főztem, mint a gombócot, a végén is ugyanúgy morzsába forgattam.
A friss szilvalekvárhoz kivettem a szilvák magjait, majd egy edénybe tettem, cukroztam, és kb. 10percig főztem (hogy épp hogy megfőjön, de ropogós is maradjon)

Ezeket olvastad már?

Rukkola pesto

vega_pokemontrainer4000

Ez az étel még akkor készült, amikor sok rukkolát kaptunk. Ettünk is belőle rendesen: készült krémleves, ill. rukkolás tepsis krumpli...

Zabos karfiolfasírt

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom fasírt, érdemes kipróbálni. 🙂 Hozzávalók: 1 fej közepes karfiolkb. 2 dl (1 bögre) zabpehelyhimalaya sóvegetapetrezselyem1 ek. lenmag —olívaolaj  Elkészítés:...