Hozzávalók
2 nagyobb répa
1 kisebb fehérrépa
2-3 kocka sütőtök
1 nagyobb karalábé
1 közepes zeller
1 közepes krumpli
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, kömény, majoranna, pirospaprika, olaj
durum levestészta
Elkészítés
Az összes zöldséget nagy lyukú reszelőn lereszeltem, a hagymákat megpucoltam. Majd kevés vizet öntöttem az edénybe, ebbe tettem a reszelt zöldségeket és fűszereket, ill. a hagymákat. Pirospaprikával színesítettem. A víz épp ellepte a zöldségeket. Amikor minden zöldség félkeményre puhult, akkor felengedtem annyi vízzel, amennyire szükség volt (sűrű, tartalmas leves maradt), és amikor forrni kezdett, durum levestésztát adtam hozzá. Amikor az is megfőtt, lezártam. Az olajat ekkor locsoltam hozzá.