Próbáltátok már a sütőtököt máshogyan is elkészíteni? Én nagyon szeretem sósan: pl. krumplipürébe keverve, fasírtnak vagy salátának elkészítve. Most azt mutatom meg, hogy hasonlóan az édesburgonyához hogyan tudtok belőle fűszeres, ízletes köretet készíteni.
Hozzávalók:
1 db sütőtök
4-5 gerezd fokhagyma
ízlés szerint rozmaring, kakukkfű, só
2 ek. olaj
4-5 ek. fűszerolaj (olívaolaj, rozmaring, kakukkfű, vegeta, összetört fokhagyma)
Elkészítés:
A sütőt 240 fokra előmelegítjük, a sütőtököt tetszés szerinti darabokra vágjuk, kanállal kikaparjuk a magházát. Egy alufóliával borított tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk friss zöldfűszerekből készített fűszerkeverékkel, a megpucolt, egész gerezdben hagyott fokhagymákkal és tetszés szerint összesütjük. A sütés vége előtt 5-8 perccel meglocsoljuk előzetesen készített fűszerolajjal.