magdireceptek

Spenótos-tofus-aszalt paradicsomos kiflik

A Tante Fanny cég jóvoltából kaptunk ingyenes termékmintákat. Szeretjük a termékeiket, pl. nekik van teljes őrlésű rétestésztájuk is, így megörültünk és majd szép sorjában jönnek a receptek is. Most a croissant tésztából készítettem az alábbi kifliket. 
Hozzávalók (6 db-hoz):
1/4 kg mélyhűtött spenót
2 ek. liszt 
4 gerezd fokhagyma
6 szem aszalt paradicsom
lenmag
Elkészítés: 
A croissant tésztát kicsomagoljuk, a megadott vágás mentén elvágjuk.  A spenótot előkészítjük: először a lisztet száraz edényben megpirítjuk, majd ekkor hozzáadjuk a kiengedett spenótot, lisztet, fokhagymát, olajat, sót. Összefőzzük, majd ha szükséges, botmixerezzük. A kifliháromszögek szélesebb részére 1-1 ek. spenótot teszünk, ill. a felkockázott tofut és paradicsomot is. A háromszög vékony végét bevizezzük, majd feltekerjük. A kifliket sütőpapíros tepsibe tesszük, tetejüket olajjal megkenjük, megszórjuk magvakkal és 170-180 fokon 15-18 perc alatt készre sütjük. 
TIPP: Tölthetjük növényi sajttal, párolt zöldségekkel, káposztával is.

TIPP 2: az aszalt paradicsomot csak erős idegzetűeknek ajánljuk 🙂 Kicsit különlegessé teszi ezt a finomságot, és aki nincsen hozzászokva az aszalt paradicsom ízéshez, az csalódni fog.:-) 

Ezeket olvastad már?

Sütőtökös kenyér

Most mindenbe sütőtököt csempészek (levesbe, fasírtba, főételbe, süteménybe, és most kenyérbe is:). Mert most kaptunk sokat, amit ennünk kell. Az...

Itt a tavasz (ízei) :-)

Tegnap kaptuk meg A tavasz ízei szakácskönyvet. 🙂 Nem felejtkezem el a születésnapi játék résztvevőiről, jövő hét hétfőn csomagolom és...