magdireceptek

Spenótos-sajtos csiga

Itt a jó idő, mi többször piknikelni megyünk Fannival. Ha a játszótéren elfogyasztott tízórai, ill. uzsonna annak számít, akkor naponta kétszer is 🙂 Ez egy ilyen apró rágcsa  ami jól jöhet ilyen esetekben.


Hozzávalók:

40 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt
10 dkg finomliszt
1,5 dkg élesztő
3 ek. olaj 
2 csipet barna cukor
kb. 3 l víz

20 dkg spenót
25 dkg főtt burgonya
4-5 gerezd fokhagyma
só, ételízesítő

Violife növényi sajt – reszelve

Elkészítés:

Az élesztőt cukros vízben felfuttatjuk. A liszteket összekeverjük az olajjal, sóval, felfutott élesztővel és annyi vízzel, hogy lágy, de nyújtható tésztát kapjunk. Langyos helyen fél órát pihentetjük, ez idő alatt a spenótot kiengedjük és olaj+ víz keverékén összefőzzük, ízesítjük, beletörjük a burgonyát. A tésztát kinyújtjuk, rákenjük a spenótot, felcsavarjuk (mint a bejglit), majd kisebb szeleteket vágunk belőle. Kikent tepsibe tesszük és megszórjuk növényi sajttal. 180 fokon kb. 20-25 perc alatt kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Vegán „sajttorta”

vega_pokemontrainer4000

Méltó desszert lehet a karácsonyi asztalon – már, ha addig marad belőle 😀 Hozzávalók: A vegán csokis brownie -piskótához: 1...

Brassói – másképp

vega_pokemontrainer4000

Házilag eltett paprikába töltött káposztával 🙂  Ma több programunk, határidős feladatunk is van, így gyorsan főztem, férjem egyik kedvencét.. 🙂...

Vegán kalács

Magdi

25 dkg finomliszt1/2 kávéskanál só 1 ek. kristálycukor6 ek. eritrit4 dkg növényi margarin5 dkg mazsola (elhagyható)1/2 bio citrom reszelt héjaKb....