Mára maradt ebédünk, így kora reggel csak vacsorára készítettem – a tegnapi maradék tölteléket is felhasználva – egy kis tepsis-töltött burgonyát, ill. tea mellé egy kis ropogtatni való sós rudat. 🙂 Azzal indultam, hogy nem szeretnék beletenni sem tojást, sem margarint, sem tejfölt, sem sajtot, és még sütőport sem. Márpedig ezek a sós rudak közkedvelt alapanyagai, noha nagyon nem tesznek jót az emberi szervezetnek. Így elkezdtem mindegyiket helyettesíteni valamivel, és nagyon finom sült ki belőle 🙂
Hozzávalók:
30 dkg liszt (10 dkg durum-, 10 tk., 10 dkg fehér liszt)
kis korpa,
kis búzacsíra,
kb. 1-1,5 dl olaj,
2 dkg élesztő,
1,5 dl víz (kb),
kis méz
só, kömény, gabonakolbász.
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttattam a mézes víz felében, a lisztet összekevertem a búzakorpával és csírával, ill. olajjal, majd hozzáöntöttem az élesztőt, ill. még annyi vizet, amennyit felvett, a sót is beletettem. Kis gabonakolbászt is tettem hozzá. Kinyújtottam, és derelyevágóval „kiszaggattam”, megkentem olajban összemorzsolt gabonakolbászos „szósszal”, megszórtam köménnyel. 15 perc alatt kisült.