magdireceptek

Sós rúd – egészségesen és gyorsan

Nagyon szeretjük a sós ropogtatni valót. Így öröm volt, hogy egy újabb sós rúd variációt sikerült kifejlesztenem, ráadásul finom, egészséges és max. 5 perc munkával elkészül. Sütéssel együtt 20 perc után fogyasztható. Szerintem kétnaponta fogom sütni. 

Hozzávalók:

25 dkg liszt – fele kölesliszt, fele teljes kiőrlésű liszt,
2 dl szójajoghurt,
1 ek. olívaolaj,
1,5 tk. foszfátmentes sütőpor,
só, kevés víz.

Mindezeket 2 perc alatt összedolgoztam, majd kinyújtottam (ujjnyi vastagságúra), megkentem vízzel a tetejét, meghintettem szezámmal, mákkal, és „kiszaggattam”. 13-15 perc alatt sültek ki. 

Ezeket olvastad már?

Vegán saksuka

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom egytálétel, melyet több nemzet is nemzeti ételként fogyaszt. Mi is megkóstoltuk. Tulajdonképpen egy felturbózott lecsóról van szó. Hozzávalók:...

Trópusi hajdina-tál

vega_pokemontrainer4000

Igen finom reggeli csemege. Érdemes kipróbálni. Nem beszélve arról, hogy vitamindús, egészséges is. Hozzávalók: 8 dl 100% ananászlé8 dkg kukoricakeményítő—...

Tofu-padlizsán sült

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 25 dkg tofu2 nagyobb padlizsán1/2 kg paradicsom1 fej lila hagymaételízesítő2 ek. sörélesztőpehely4 dl rizstejszín1 nagyobb sárgarépa1 marék dió3 gerezd...