magdireceptek

Savanyú káposztával pirított roppanós cékla

A sejtelmes marokkói cékla, kicsit magyarosítva

Mi mostanában a káposztát is káposztával esszük (amíg el nem fogy az ajándékba kapott adag:). A mai ebédünk (zöldséges rizs és -tepsiben, vegán bundával- rántott cukkini: erről korábban írtam:) mellé céklát készítettem, kicsit másképp: marokkói receptet magyarosítottam. Ott nagyon szeretik az olajon kicsit megpirított céklát. Ami nem rossz, de így még jobb:

2 közepes cékla,
kb. 1/2 kiló apróra vágott savanyú káposzta,
1 fej lilahagyma,
só, kömény,
kis olaj. 
Hasábokra vágtam a céklát, a savanyú káposztát pedig kicsit kisebb darabokra. Sütőbe öntöttem egy kis olajat, majd beletettem a céklát, sót, köményt, és igyekeztem megpirítani, majd hozzátettem kb. 5-10 perc múlva a savanyú káposztát (kis lével) és a hagymát, együtt pirítottam őket. Múlt héten volt egy kedves vendégünk, aki nem szereti a céklát, de azt mondta (akkor is ezt készítettem rakott krumpli mellé:), hogy ez így nagyon finom volt. Valóban nem érződik sem a cékla, sem a savanyú káposzta, hanem valami fenséges harmadik íz :). Most, mivel régóta megkezdve állt egy kis tofunk, azt is pirítottam hozzá. Meg lehet szórni szezámmal is a végén, jól mutat rajta (lila-fehér:), csak nekünk nem volt éppen itthon. Persze, a cékla nyersen is nagyon finom. 🙂

Ezeket olvastad már?

Fokhagymás-szezámmagos-tofus sült répa

A világ egyik legegyszerűbb, legfinomabb és legegészségesebb körete. Érdemes elkészíteni.  Hozzávalók (2 fő részére): 4 db közepes sárgarépa15 dkg szezámmag 15...

Mandulamajonézes sütőtök-tofu saláta

Extra finom saláta, próbáljátok ki! Hozzávalók: 20 dkg sütőtök1 metélőhagymás tofu 5 szem fekete olívabogyó2 tk. rozmaringsó – ízlés szerint —10...