magdireceptek

Savanyú káposztával pirított roppanós cékla

A sejtelmes marokkói cékla, kicsit magyarosítva

Mi mostanában a káposztát is káposztával esszük (amíg el nem fogy az ajándékba kapott adag:). A mai ebédünk (zöldséges rizs és -tepsiben, vegán bundával- rántott cukkini: erről korábban írtam:) mellé céklát készítettem, kicsit másképp: marokkói receptet magyarosítottam. Ott nagyon szeretik az olajon kicsit megpirított céklát. Ami nem rossz, de így még jobb:

2 közepes cékla,
kb. 1/2 kiló apróra vágott savanyú káposzta,
1 fej lilahagyma,
só, kömény,
kis olaj. 
Hasábokra vágtam a céklát, a savanyú káposztát pedig kicsit kisebb darabokra. Sütőbe öntöttem egy kis olajat, majd beletettem a céklát, sót, köményt, és igyekeztem megpirítani, majd hozzátettem kb. 5-10 perc múlva a savanyú káposztát (kis lével) és a hagymát, együtt pirítottam őket. Múlt héten volt egy kedves vendégünk, aki nem szereti a céklát, de azt mondta (akkor is ezt készítettem rakott krumpli mellé:), hogy ez így nagyon finom volt. Valóban nem érződik sem a cékla, sem a savanyú káposzta, hanem valami fenséges harmadik íz :). Most, mivel régóta megkezdve állt egy kis tofunk, azt is pirítottam hozzá. Meg lehet szórni szezámmal is a végén, jól mutat rajta (lila-fehér:), csak nekünk nem volt éppen itthon. Persze, a cékla nyersen is nagyon finom. 🙂

Ezeket olvastad már?

Őszi tepsis burgonya dióval

Ezen a héten a hét elején (hétfő, kedd, szerda) szabin voltam, mert barátnőmmel főztünk, 45-50 ember részére egy „munkaértekezleten”. Természetesen...

Karobos csiga

A gyerekek agyon szeretik a csiga alakú dolgokat 😀 Lehet fahéjas, mákos, vaníliás, vagy gabonakolbászos, pizzás.  Ez most karobbal készült. ...

Vegán sütőtökös pite

Ma vendégségben voltunk és olyan finom sütőtököt ettünk, hogy én alig bírtam abbahagyni. És közben bevillant, hogy még nem osztottam...