magdireceptek

Kesudiós-zabpelyhes-tofus fasírozott

Ma zöldbabfőzelék mellé ezt a fasírtot ettük.

Hozzávalók:

20 dkg zabpehely
víz
1 marék kesudió
5 dkg metélőhagymás tofu 
1 csokor petrezselyem
1 tk. zsemle
1 vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
só, majoranna, kömény -ízlés szerint
kb. 1 ek. pirospaprika
6-8 ek. 100% extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A zabpelyhet sós,  köménymagos, fokhagymás vízben megfőzzük. A vöröshagymát felvágjuk és kevés vízen megpároljuk. A végén 2 ek. olajat is adunk hozzá. A zsemlét beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. Egy nagy tálba tesszük a megfőtt zabpelyhet, a kinyomkodott zsemlét, a megpárolt hagymát+olajat, a felvágott petrezselyemzöldet, a durvára tört kesudiót és villával széttört metélőhagymás tofut. Fűszerezzük, paprikázzuk. Majd mikor alaposan összekevertük, olajjal kikent tepsibe formázzuk és 150 fokon, 20-30 perc alatt kisütjük. (Időközben egyszer megforgatjuk)

Ezeket olvastad már?

Tavaszi raguleves

Finom forró leves a szeszélyes tavaszi napokra.:-) Hozzávalók: 4 közepes sárgarépa2 közepes krumpli1 kisebb karalábé3 nagyobb gomba1/2 konzerv zöld húsú...

Vegán hamburgeres nyílt!

A szállítás kicsit megviselte a hambikat… Kedves barátaink jóvoltából Budapesten ma megnyílt az első vegán hamburgeres a 1122 Városmajor u....