magdireceptek

Sárgarépás, füstölt tofus kölespástétom

Tegnap készítettem azt a pástétomot, mi nagyon szeretjük. 

Hozzávalók:

25 dkg köles
2 közepes sárgarépa
10 dkg füstölt tofu
2-3 ek. olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 ek. sörélesztőpehely
só, köménymag, pirospaprika

Elkészítés:

A kölest a meghámozott és feldarabolt sárgarépával együtt megfőzzük. A hagymát felaprítjuk és vízen megpároljuk. Majd hozzákeverjük a répás köleshez, amelyet pirospaprikával színezünk és fűszerekkel ízesítünk. Belekockázzuk a tofut, fokhagymát és botmixerrel óvatosan homogénné varázsoljuk. A végén olívaolajat és sörélesztőpelyhet keverünk hozzá. Kicsit állni hagyjuk. Nagyon finom pástétomnak, melegszendvicsnek, de akár tölteléknek is (pl. gombába).

Ezeket olvastad már?

Datolyás kölessel töltött alma

vega_pokemontrainer4000

Finom kis reggeli csemege. Hozzávalók – 2 személynek: 6 db alma10 dkg kölesvíz  10 szem datolya3 ek. méz1 citrom héja1...

Vöröslencse krémleves

vega_pokemontrainer4000

Ilyen időben nincsen jobb egy meleg levesnél. Ami ráadásul hipp-hopp elkészül, finom és egészséges.  Hozzávalók: 20 dkg vöröslencse 1 fej vöröshagyma2...

Rebarbarás vegán jégkrém

Magdi

Itt a jó idő (legalábbis még ma igen, utána állítólag lehűlés következik), így hoztam is egy egyszerű jégkrém receptet. Hozzávalók:...