magdireceptek

Sárgaborsó leves hagymás cipóval

Amióta betegek vagyunk, erre a levesre vágyom (biztos a sok fokhagyma miatt:). Tegnap este beáztattam a sárgaborsót. Ma reggel gyorsan feltettem főni a sárgaborsót (sós, fokhagymás, babérleveles vízben), és közben készítettem egy zöldséges pörköltalapot (hagymát pároltam, majd tettem bele fehérrépát, zellert, répát, krumplit, majorannát, sót, köményt, pirospaprikát). Felengedtem vízzel, és amikor majdnem megfőtt, beleöntöttem a majdnem megfőtt sárgaborsót is, tettem bele 3 gerezd fokhagymát, összefőztem. Hú, nagyon finom lett 🙂 
A hagymás cipó tegnap este készült. Hozzávalók:
25 dkg teljes kiőrlésű liszt,
25 dkg kenyérliszt,
2,5 dkg élesztő,
2 dl víz,
kis búzasikér,
kis búzacsíra, 
darált lenmag,
só, méz,
1 fej hagyma, megpárolva, 
1 ek. olaj. 
Az összetevőket összedolgoztam (felfuttattam az élesztőt, majd beleöntöttem a többi összetevőt tartalmazó tálba), és férjem 15 percig dagasztotta. Ezt követően 1 órát kelt, majd formába téve ismét 30 percet kelt, majd a sütő legkisebb fokán 30 percet sült, ezután kapcsoltam nagy, majd közepes fokozatra, kb. 40 percig sült. Hihetetlenül finom lett és ruganyos. Kép sajnos nem készült. 

Ezeket olvastad már?

Datolyás kölessel töltött alma

vega_pokemontrainer4000

Finom kis reggeli csemege. Hozzávalók – 2 személynek: 6 db alma10 dkg kölesvíz  10 szem datolya3 ek. méz1 citrom héja1...

Bulguros lencsesült

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 50 dkg barna lencse25 dkg bulgur3 nagy fej vöröshagyma3-4 gerezd fokhagyma2 sárgarépa2 ek. paprikakrém1 csokor petrezselyemhimalaya só -ízlés szerintmajoranna,...