magdireceptek

Sárgaborsó fasírt

Annyi minden újdonság készült a héten (vegán mákos piskóta kölestúrós-sütőtökös krémmel, őszi sütőtök-céklafasírt), de nem volt idő lefotózni. Kép nélkül pedig nem szeretném feltenni. De erről a fasírtról készült kép, így közlöm a receptet is:)


Hozzávalók:
25 dkg sárgaborsó, 
kömény, só, babérlevél,
olaj,
1 fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 
2 szelet teljes kiőrlésű kenyér, 
metélőhagyma, petrezselyem,
1 késhegynyi foszfétmentes sütőpor (vagy aki szeretné, annak szódabikarbóna)
Elkészítés: 
Beáztattam a sárgaborsót, majd sós, babérleveles vízben megfőztem. Felvágtam a hagymákat, beáztattam és kinyomkodtam. Majd a megfőtt sárgaborsót összeturmixoltam, és beletettem a masszába. A hagymákat nyersen tettem hozzá, a sütőport is belekevertem, ez lágyítja a masszát. Kiformáztam, morzsába forgattam, és olajozott tepsiben kisütöttem. Fincsi nagyon 🙂 Most is rizzsel és céklasalátával ettük. 

Ezeket olvastad már?

Szlovén paprikakrém

vega_pokemontrainer4000

Ezzel (ill. ehhez hasonló) a pástétommal Szlovéniában találkoztunk és teljesen beleszerettünk. 🙂  Hozzávalók: 1 kg paprika – felesben pritamin és...

Sárgabarack eltevés és a stabark

vega_pokemontrainer4000

Fotó forrása Ugyan nem írok, de a békési napok alatt főzök is, méghozzá 6 emberre. Ma rakott zöldbab készült (rizzsel...

Gyümölcs-és nyersnapok a meleg időben

vega_pokemontrainer4000

Nyáron érdemes gyümölcs-és nyersnapokat tartani, nemcsak méregtelenítési célból, hanem a meleg miatt is: így nem kell a gáztűzhelyet használni:-).  Én...