Annyi minden újdonság készült a héten (vegán mákos piskóta kölestúrós-sütőtökös krémmel, őszi sütőtök-céklafasírt), de nem volt idő lefotózni. Kép nélkül pedig nem szeretném feltenni. De erről a fasírtról készült kép, így közlöm a receptet is:)
Hozzávalók:
25 dkg sárgaborsó,
kömény, só, babérlevél,
olaj,
1 fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma,
2 szelet teljes kiőrlésű kenyér,
metélőhagyma, petrezselyem,
1 késhegynyi foszfétmentes sütőpor (vagy aki szeretné, annak szódabikarbóna)
Elkészítés:
Beáztattam a sárgaborsót, majd sós, babérleveles vízben megfőztem. Felvágtam a hagymákat, beáztattam és kinyomkodtam. Majd a megfőtt sárgaborsót összeturmixoltam, és beletettem a masszába. A hagymákat nyersen tettem hozzá, a sütőport is belekevertem, ez lágyítja a masszát. Kiformáztam, morzsába forgattam, és olajozott tepsiben kisütöttem. Fincsi nagyon 🙂 Most is rizzsel és céklasalátával ettük.