Már régóta szerettem volna kipróbálni a répatortát-csak nem tortaalakban. Pénteken eljött az ideje. És furcsa párosítást találtam ki 🙂 Teljesen egyéni a recept, nyugodtan lehet módosítani vagy variálni, ha nem tetszik 🙂
Hozzávalók:
2 dl olaj,
28 dkg liszt, ebből elég sok durumliszt és zabpehelyliszt,
10 dkg dió v. mandula,
kis élesztő,
40 dkg reszelt sárgarépa,
kis fahéj,mazsola, citromhéj, kis méz és nádcukor.
Összekeverjük, és megsütjük 🙂
A kókuszos tetőt így készítettem:
– kukoricatejbe (de bármilyen tejpor jó) tettem egy kis (kb. 1 kanál) kukoricalisztet, 1 kanál réteslisztet, kis Hulala tejszínt, kókuszt, vaníliát, mézet. Összefőztem, amíg jól meg nem szilárdult, majd rákentem a sütire.
:))