Pénteken kiderült, hogy többen nálunk alszanak, így másnap reggelre a gabonakávés kukoricatejhez és gyümölcsökhöz sült ez a kuglóf. Mivel volt itthon házi tojás, így most az is került bele.
Hozzávalók:
1/2 bögre olaj,
15 dkg cukor,
4 tojás,
37 dkg liszt,
1 cs. sütőpor,
1 üveg meggybefőtt.
Mindezeket összekeverjük, és úgy tesszük bele a formába, hogy 3 fele vesszük a tésztát, egyikbe részbe teszünk karobot, először a sima tésztát öntjük bele, majd szórunk rá meggyet, erre jön a karobos tészta, majd megint meggy, és végül ismét a sima tészta. Kb. 50 perc alatt kisütjük. 🙂
A karob, vagy szentjánoskenyér-por kitűnő csokipótló. Az őrölt szentjánoskenyérfa magja a kakaóra hasonlít, édeskés ízű gazdag A és B vitaminban, kalciumban. Zsírtartalma viszont alacsonyabb mint a kakaóporé, valamint nem tartalmaz glutént, laktózt, koleszterint, koffeint és nátriumban is szegény.
A karob, vagy szentjánoskenyér-por kitűnő csokipótló. Az őrölt szentjánoskenyérfa magja a kakaóra hasonlít, édeskés ízű gazdag A és B vitaminban, kalciumban. Zsírtartalma viszont alacsonyabb mint a kakaóporé, valamint nem tartalmaz glutént, laktózt, koleszterint, koffeint és nátriumban is szegény.