Itt a jó idő (legalábbis még ma igen, utána állítólag lehűlés következik), így hoztam is egy egyszerű jégkrém receptet.
Hozzávalók:
2,5 dl rizs vagy kókusztejszín/krém
4 dl konzerv kókusztej
5-6 evőkanál juharszirup
4 tk kukoricakeményítő
Fél citrom héja
½ Kg friss eper, rebarbara vegyesen
Elkészítés:
A kókusztejről óvatosan leöntjük a tetején összegyűlt vizet, majd a sűrű kókuszkrémet összeöntjük a kókusz-vagy rizstejszínnel, majd hozzáadjuk a juharszirupot a keményítőt, és a reszelt citromhéjat. Beleöntjük egy edénybe, és kis lángon főzni kezdjük, amíg be nem sűrűsödik.
Amíg a keverék hűl, a rebarbarát megmossuk, egy részét összeturmixoljuk, másik részét felvágjuk. Ha kihűlt a főzött keverékünk, adagoljuk jégrémtartó formába, tetszőlegesen adva hozzá a püréből és aprított gyümölcsből is.