Hétvégén több napra vendégeink érkeznek, ilyen esetben sikeres szokott lenni, ha egy nagy tepsi rakott valamit készítek két napra. Orsó tésztát főztem, kb. 1 kilót (10 kg-os kiszerelésben van, ezért nem tudom megmondani). Eközben 1,5 kiló zöldségből (kukorica, borsó, répa, pritaminpaprika, kelbimbó) készítettem zöldségpörköltet (1 hagymát pároltam, majd olajat öntöttem rá, ill. gabonakolbászt, sót, majorannát, köménymagot, pirospaprikát tettem bele. És borsikafüvet, rozmaringot ezek a lényegek! 🙂 Amikor majdnem készen volt, akkor egy kis füstölt tofut összebotmixereztem vízzel és egy kis rétesliszttel, habarás gyanánt. Ezt hozzáöntöttem, kettőt-hármat rotyogott, és lezártam. És jött a megrakás: a tepsibe ezek kerültek és ilyen sorrendben:
– olaj,
– tészta,
– zöldségpörkölt,
– kis savanyú káposzta,
– kis savanyú káposzta,
– tofu-habarás,
– olaj, hagymakarikák,
– savanyú káposzta,
– tészta,
– zöldségpörkölt,
– tofu-habarás,
– morzsa, búzacsíra, hagymakarika. Összesütöttem. Az illata nagyon jó 🙂