magdireceptek

Kesudiós birsalmaleves

Itt a birsalmaszezon, így ma leves készült belőle.

Hozzávalók:

1 kg birsalma
2 db alma
10 dkg nyírfacukor/5-6 ek. méz 
1,5 liter víz
5 ek. Vegimilk
10 dkg kesudió
1 citrom leve

Elkészítés:

A birsalmákat és almákat megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk és citromos-nyírfacukros vízben félpuhára főzzük. Eközben a kesudiót egy kevés vízzel, nyírfacukorral és citrommal homogénné pépesítjük (botmixer, vagy kelyhes mixer segítségével). Ehhez teszünk a merőkanál gyümölcsöt a megfőtt levesből, ezt is hozzáturmixoljuk. Majd mindezt belekeverjük a levesbe, felforraljuk.

Ezeket olvastad már?

Napon szárított paradicsomos kenyérke

Egy kedves arab ismerősömtől kaptam anno ilyen lepénykenyérkét és azóta nagyon szeretem. Most, hogy a Naturpiac jóvoltából kaptunk nagyon finom,...

Myprotein – a vegánokért is :-)

Nagyon sokan kérdezik tőlem, hogy vegánként mivel pótoljuk pl. az állati fehérjét,  B12 vitamint, mennyire biztonságos ez az életmód, mit...

Zöldbab-ragu gluténmentes tésztával

Hozzávalók: 50 dkg zöldbab2 ek. olívaolaj1 paprika1 paradicsom2 ek. paprikakrém1 dl szójadresszinghimalaya só, pirospaprikabio levespor és ételízesítő2 ek. kukoricakeményítő2 ek...