magdireceptek

Puffasztott barnarizses bundában rántott szójapárizsi, krumplipürével

Ma végképp nagyon kevés időm maradt a főzésre. Ilyen esetben előszeretettel készítek krumplipürét. Előző éjjel, amikor megérkeztünk, csomagolás-pakolás közben főztem felkockázott krumplit. Hagytam a levében, hideg helyre tettem. Ma munka előtt összetörtem, és nálunk nem tejföllel, vajjal, tejjel készül a püré (mivel ezeket nem bírja a gyomrom, ill. nem is tartjuk túl egészségesnek), hanem kis olívaolajjal, és párolt hagymával. Hihetetlenül finom és éppolyan krémes lesz. Szóval pároltam hagymát, majd tettem hozzá pici olívaolajat, és ebbe forgattam bele a tört krumplit, majd alaposan összekevertem. 

Tegnap drága anyósomtól (nem szeretem ezt a szót, de hát másképp nem tudom most „bemutatni”:) kaptunk puffasztott barnarizst.  Mivel kevés volt a morzsa, és kenyerünk sem volt, ezt tettem a panírhoz. És mivel drága mamától pedig házi tojást kaptunk, ezért hagyományos panír készült (de természetesen teljes kiőrlésű lisztbe forgattam fehér liszt helyett). A vegán panírról itt írtam. A rántott párizsihoz felkarikáztam a párizsit, és kipaníroztam. Végül kevés olajjal megkent tepsiben kisütöttem. (Így nem szívta be az olajat). 
Szép napot mindenkinek 🙂

Ezeket olvastad már?

Köleskőrözött

Az elmúlt napokban „befigyelt” egy kis „gyermekágyi láz”, de most már kezdek jobban lenni, hoztam is egy receptet. Fanni szépen...

Vegán császármorzsa 2.

Ismét császármorzsára vagy más néven smarnira vágytunk, így kikísérleteztem egy új receptet.   Hozzávalók: 10 dkg búzadara1dkg liszt1dkg kukoricaliszt 1 citrom...

Kapor és gomba

Egyik délután „hazaugrottunk” Békés megyébe, drága anyósom születésnapi ajándékaként.:-) És nemcsak az otthoni kertünkből hoztunk finomságokat, hanem drágám nagynénjétől is...