magdireceptek

Pritaminpaprikás-tejszínes tofurántotta

Most látom, hogy még nem került fel tofurántotta a blogra, így a tegnap reggel készítettet gyorsan lefotóztuk. 

Hozzávalók:

1 nagy újhagyma (zölddel együtt)
1 pritaminpaprikás tofu 
1 dl rizstejszín (nem vegánoknak: főzőtejszín)

2 ek. sörélesztőpehely
1ek. extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

Kevés vízen a felaprított hagymát megpároltam, majd kevés olajat is tettem hozzá. A tofut villával összetörtem, hozzákevertem a rizstejszínt majd a sörélesztőpelyhet (ettől különlegesen zamatos volt), a sót. Rádobtam a hagymára és kissé megpirítottam.  Lecsós alappal, vagy párolt zöldségekkel is elkészíthető. Mi aszalt paradicsommal és szezámmaggal ettük. 🙂

Ezeket olvastad már?

Egy kis szünet…

Ma elutazunk második hazánkba: Békés megyébe. A karácsony felét ott, férjem rokonságánál töltjük, másik felét pedig az én szüleimnél, Budakalászon....

Kesudiós birsalmaleves

Itt a birsalmaszezon, így ma leves készült belőle. Hozzávalók: 1 kg birsalma2 db alma10 dkg nyírfacukor/5-6 ek. méz  1,5 liter...

Sütőtök saláta

Ismét sütőtök 🙂 Nagyon szeretjük, és jól is termett, ezért szinte minden héten van belőle krémleves, vagy krumplipürébe keverjük, fasírt...