magdireceptek

Pritaminlekváros-petrezselymes rántott karalábé

Nagyon finom, mi most hagymás krumplipüré és nyers céklasaláta mellé ettük. Aki vega, valószínűleg, már evett rántott karalábét, most a módosult panír miatt írom le a receptet.

Hozzávalók -4 személynek:

4 közepes karalábé 
30 dkg finomliszt
30 dkg zsemlemorzsa
10 dkg szezámmag
5-6 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
3 ek. pritaminpaprika lekvár
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A karalábét megmossuk,  vékony szeletekre vágjuk. Jól bevizezzük (így ragadni fog rá a liszt). Egy tálba sima lisztet szórunk, a következőbe lisztet+vizet+pritaminpaprika lekvárt összekeverve sűrű palacsintatésztát kapunk. Dúsítjuk még petrezselyemzölddel. A harmadik tálba a zsemlemorzsát és a szezámmagot keverjük össze. A karalábékat bepanírozzuk és olívaolajjal kikent tepsibe téve 170 fokon 30 perc alatt kisütjük (közben egyszer forgatjuk).

Ezeket olvastad már?

Vegán tejberizses palacsintatorta

vega_pokemontrainer4000

Kissé időigényes desszert, de megéri elkészíteni, nagyon finom.  Hozzávalók: A palacsintához 10 dkg finomliszt 15 dkg teljes kiőrlésű liszt 5...

Céklás tofusajt-krémes „torony”

Magdi

Nagyon sok céklát tettem el savanyúságként, de maradt még nyersen is. Ezt használtam fel most ehhez a könnyed előételhez. Hozzávalók:...

85 km

vega_pokemontrainer4000

Férjem fotózott, én sárga kapucnis pulóverben, kék nadrágban vagyok a fotón, balról hetedikként. 🙂 Tegnap egy csodaszép napot töltöttünk barátainkkal....