magdireceptek

Pritaminlekváros-petrezselymes rántott karalábé

Nagyon finom, mi most hagymás krumplipüré és nyers céklasaláta mellé ettük. Aki vega, valószínűleg, már evett rántott karalábét, most a módosult panír miatt írom le a receptet.

Hozzávalók -4 személynek:

4 közepes karalábé 
30 dkg finomliszt
30 dkg zsemlemorzsa
10 dkg szezámmag
5-6 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
3 ek. pritaminpaprika lekvár
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A karalábét megmossuk,  vékony szeletekre vágjuk. Jól bevizezzük (így ragadni fog rá a liszt). Egy tálba sima lisztet szórunk, a következőbe lisztet+vizet+pritaminpaprika lekvárt összekeverve sűrű palacsintatésztát kapunk. Dúsítjuk még petrezselyemzölddel. A harmadik tálba a zsemlemorzsát és a szezámmagot keverjük össze. A karalábékat bepanírozzuk és olívaolajjal kikent tepsibe téve 170 fokon 30 perc alatt kisütjük (közben egyszer forgatjuk).

Ezeket olvastad már?

Tepsis burgonya káposztával

vega_pokemontrainer4000

Egy kis házilag eltett Erős Pistával 🙂 Mivel sok krumplink van (mi termeltük, Békés megyében:), és jelenleg sok káposztánk is,...

Gazdag ünnepi gombaragu

vega_pokemontrainer4000

Finom ünnepi vacsora is lehet az alábbi ragu. Hozzávalók: 1 kg gomba (vegyesen erdei gomba /csiperke/laska – éppen, amit kapunk)2...