magdireceptek

Póréhagymás kínai kel saláta

Nagyon egyszerű, finom, egészséges, olcsó saláta 🙂

Hozzávalók:

1 szál póréhagyma
1/2 kínai kel
15 dkg olajbogyó
15 dkg natúr tofu
4-5 ek. extra szűz olívaolaj
1 ek. sörélesztőpehely
himalaya só – ízlés szerint
citromlé – ízlés szerint

Elkészítés:

Miután megmostuk, a póréhagymát felkarikázzuk, a kínai kelt felaprítjuk, a tofut felkockázzuk, az olívabogyóról lecsepegtetjük a levét. Mindezt egy nagy tálba tesszük. Az öntethez az olajat kikeverjük a sörélesztőpehellyel, sóval és citromlével. Ezt tálalás előtt 10-15 perccel öntjük a saláta alapra.  

Ezeket olvastad már?

Málnamisu :-)

vega_pokemontrainer4000

Fannusunk odavan a málnáért, szederért, áfonyáért, eperért, bár, a többi gyümölcs is a sárgabarack kivételével nagy kedvence. 🙂 Az édességet...

A milánói revolúciója

vega_pokemontrainer4000

A gyerekek nagy kedvence a milánói makaróni. Kb két hetet bírnak ki nélküle. 😀 mi már kevésbé kívánjuk, így kis...

Dédi zöldséglevese

vega_pokemontrainer4000

Igen, a dédimama (férjem nagymamája) főzi a legfinomabb zöldséglevest, amit valaha ettem. Utána az anyósom. És most én próbálkoztam. 🙂...