Hozzávalók:
1 piros húsú kaliforniai paprika
5 dkg kesudió
2 érett paradicsom
5 dkg bazsalikomlevél v. 3-4 tk. morzsolt bazsalikom
2-3 gerezd fokhagyma
6 aszalt paradicsom
3 ek paradicsompüré
150 ml olivaolajjal kevert aszalt paradicsom
10 dkg Viofast növényi sajt
Elkészítés:
Süssük meg egy olajjal kikent tepsiben 170 fokon, kb. 30 perc alatt paprikát, ez idő alatt egyenletesen megperzselődik és felhólyagosodik. Várjuk meg, amíg kihűl és vágjuk félbe, távolítsuk el a héját, a magokat és a csumáját. Enyhén pirítsuk meg zsiradék nélküli serpenyőben a kesudiót, gyakran forgatva, hogy egyenletesen barnuljon. Az olaj és a sajt kivételével az összes hozzávalót tegyük egy konyhai robotgépbe vagy a kézimixer tálkájába, és alaposan turmixoljuk össze. Majd a legvégén öntsük hozzá az olajat és keverjük össze. Hűtőben tároljuk.
TIPP: finom pástétomként is, de tésztára téve laktat, gyors ebéd is egyben.
TIPP: finom pástétomként is, de tésztára téve laktat, gyors ebéd is egyben.