magdireceptek

Gyors káposztasaláta

Hozzávalók:

1/4 fej lilakáposzta
1/4 fej fehér káposzta
1 marék savanyú káposzta
1 fej lilahagyma
2 dl paradicsompüré
6 szem aszalt paradicsom
2 ek. sörélesztőpehely
3 tk. bazsalikom
1/2 citrom leve
3 gerezd fokhagyma
só -ízlés szerint
2 ek. 100%extra szűz olívaolaj  
szezámmag 

Elkészítés:

A káposzták külső leveleit leszedjük és megmossuk a káposztákat, torzsájukat kiszedjük. Majd legyaluljuk. Ehhez hozzáadjuk a savanyú káposztát is. A lilahagymát csíkokra vágjuk. Elkészítjük az öntetet: a paradicsompürét eldolgozzuk a sörélesztőpehellyel, bazsalikommal, olívaolajjal, citromlével, sóval, szétnyomott fokhagymával és a szétturmixolt aszalt paradicsommal. Mindezt étkezés előtt 10-15 perccel ráöntjük a salátára. 
Hasonló recept olvasható és látható A tél ízei szakácskönyvben is.

Ezeket olvastad már?

Kókusztejes nektarinleves

vega_pokemontrainer4000

Extra finom leves a nagy melegben. Hozzávalók: 4 szem nektarin800 ml kókusztej 10 dkg juharszirup / méz1 ek. kókuszolaj —puffasztott barnarizs Elkészítés: A...

Vegán kalács

Magdi

25 dkg finomliszt1/2 kávéskanál só 1 ek. kristálycukor6 ek. eritrit4 dkg növényi margarin5 dkg mazsola (elhagyható)1/2 bio citrom reszelt héjaKb....