magdireceptek

Gyors káposztasaláta

Hozzávalók:

1/4 fej lilakáposzta
1/4 fej fehér káposzta
1 marék savanyú káposzta
1 fej lilahagyma
2 dl paradicsompüré
6 szem aszalt paradicsom
2 ek. sörélesztőpehely
3 tk. bazsalikom
1/2 citrom leve
3 gerezd fokhagyma
só -ízlés szerint
2 ek. 100%extra szűz olívaolaj  
szezámmag 

Elkészítés:

A káposzták külső leveleit leszedjük és megmossuk a káposztákat, torzsájukat kiszedjük. Majd legyaluljuk. Ehhez hozzáadjuk a savanyú káposztát is. A lilahagymát csíkokra vágjuk. Elkészítjük az öntetet: a paradicsompürét eldolgozzuk a sörélesztőpehellyel, bazsalikommal, olívaolajjal, citromlével, sóval, szétnyomott fokhagymával és a szétturmixolt aszalt paradicsommal. Mindezt étkezés előtt 10-15 perccel ráöntjük a salátára. 
Hasonló recept olvasható és látható A tél ízei szakácskönyvben is.

Ezeket olvastad már?

Programajánló: egészségnap 2013.

vega_pokemontrainer4000

Én ott leszek 🙂 Aki teheti, jöjjön el, jók szoktak lenni az előadások, a kiállítók standjai pedig tartogatnak finomságokat, érdekességeket.

Sütőtökös kenyér

vega_pokemontrainer4000

Most mindenbe sütőtököt csempészek (levesbe, fasírtba, főételbe, süteménybe, és most kenyérbe is:). Mert most kaptunk sokat, amit ennünk kell. Az...

Vegán gyümölcsös piskóta

vega_pokemontrainer4000

A fotó nem sikerült sajnos, én készítettem, 1 perc alatt, és este is volt már, nem találtam a vakut stb....