magdireceptek

Pirított dióval és zabpehellyel töltött körte

A karoböntet a fotóról lemaradt….:-)

Nagyon finom, könnyű édesség, akár reggeliként fogyasztva is.

Hozzávalók – 2 személynek

4 db körte
1 bögre dió
10 dkg zabpehely
2 dl Vegimilk
1 citrom héja
5 ek. nyírfacukor

2 ek.karob
1ek.méz
1/2ek.olvasztott kókuszzsír

Elkészítés

A Vegimilket felforraljuk. A zabpelyhet beleöntjük, és megfőzzük. A végén ízesítjük nyírfacukorral és citromhéjjal. A diókat olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk, és ezt is hozzákeverjük a megfőtt zabpehelyhez.
A körtéket „megskalpoljuk”. Kivájjuk a magházat, majd beletöltjük az előzőleg elkészített tölteléket. Olajjal kikent tepsibe tesszük gyümölcsöket és 150 fokon kb. 20 perc alatt kisütjük. 
A legvégén karoböntettel nyakon öntjük. Egyszerű, de nagyon finom és mutatós!
Most a gyönyörű, nagyszemű zabpehely és a karob is akciós a Vegetárnál.:-) 

Ezeket olvastad már?

Zellerkrémmel töltött burgonya

vega_pokemontrainer4000

Egyik ismerősünktől tanultuk a receptet, némi változtatás után így néz ki a recept: Hozzávalók: 8 db főtt krumpli 3 db...

Gyors ratatouille

vega_pokemontrainer4000

Ehhez hasonló fotó szerepel majd a nyári szakácskönyvben 🙂  Tegnap késő éjjel (v.inkább kora hajnalban:)értünk haza, de ma kelni kellett,...

Köleskőrözött

vega_pokemontrainer4000

Az elmúlt napokban „befigyelt” egy kis „gyermekágyi láz”, de most már kezdek jobban lenni, hoztam is egy receptet. Fanni szépen...