Magamhoz képest régen jelentkeztem. Ennek az az oka, hogy férjem – munka mellett- másoddiplomázik a Semmelweis Egyetemen, így nem sok ideje volt/van most sem, tegnap volt egy vizsgája, így nem vitt rá a lélek, hogy előtte terheljem a fotózással. A következő szigorlatig van még 1,5 hét, így most jön egy recept. 🙂
Hozzávalók:
1 liter házi paradicsomlé
1 doboz hámozott paradicsom konzerv
1fej vöröshagyma
1 közepes cukkini
1 tk. nyírfacukor
2 tk. só
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
3-4 bazsalikomlevél
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olaj és víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a fokhagymát, összerottyantjuk, majd felengedjük a paradicsomlével. Ízesítjük sóval, cukorral, friss bazsalikomlevéllel. Beletesszük az előzőleg felkockázott cukkinit, és addig főzzök, amíg a cukkini meg nem fő. Tésztát is főzhetünk bele.