magdireceptek

Paradicsomleves gazdagon

Érdekes, és finom leves.

Hozzávalók:

1/2 kg vegyes mirelit zöldség (mélyhűtő ürítés céljából :-),
lehet friss karfiol, cukkini, sárgarépa, zöldbab
1 l paradicsomlé
3-4 szem paradicsom
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 ek. liszt
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj
só – ízlés szerint
nyírfacukor-ízlés szerint

Elkészítés:

A mirelit vagy friss zöldségeket vízzel teli edénybe tesszük, megsózzuk és megpároljuk (vagy párolóedényben pároljuk meg). A  lisztet zsiradék nélküli edényben megpirítjuk, majd beletesszük a felaprított hagymát, fokhagymát, és paradicsomot, egy kicsit összepirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével. Sóval, nyírfacukorral ízesítjük, meglocsoljuk olívaolajjal és hozzáadjuk a megpárolódott -és szükség esetén leszűrt – zöldségeket. Összeforraljuk, beleszórjuk a felaprított petrezselymet. 
TIPP: ízesíthetjük olaszos fűszerekkel is, pl. bazsalikom, oreganó, vagy franciásra „véve a figurát” kakukkfűvel is dúsíthatjuk, vagy borsikafű is jó illik hozzá, én most ilyen egyszerűen kívántam. 

Ezeket olvastad már?

Elindult a káposztasavanyítás…:)

Ma délután, amikor hazaérkeztünk, nekiláttunk eltenni egy zsák káposztát. 🙂 Még így is maradt főzeléknek, töltött káposztának és egyébnek. De...

Tormás avokádókrém

Tudom, tudom, a torma és az avokádó párosítása elsőre furcsán hangzik, de nem volt kedvem hagyományosan elkészíteni, ill. mostanában rákaptunk...

Zöldségpástétom

Egy nagyon egyszerű és gyors, olcsó pástétom receptet hoztam azokra a napokra, amikor majdnem semmi nincsen otthon. Hozzávalók:  4 szem...