2 kg burgonya
1 fej vöröshagyma
1 db paprika és paradicsom
1 kis kanál pirospaprika
kb. 2 ek. olaj
Só, vegamix (vegeta)
1 mk. őrölt kömény
1 kk. paradicsompüré
gabonakolbász – igény szerint
1 csomag szójavirsli
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és tetszés szerinti alakúra vágjuk. A paradicsomot és paprikát megmossuk, kis kockákra felvágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd egy nagyobb edényben kevés olaj és víz keverékén aranybarnára pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, valamint a paradicsompürét és ezeket is belekeverjük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, átkeverjük és felöntjük 3 dl vízzel. A gabonakolbászt és a karikákra vágott virslit a végefelé adjuk hozzá.