magdireceptek

Paprikás krumpli gazdagon

2 kg burgonya

1 fej vöröshagyma

1 db paprika és paradicsom

1 kis kanál pirospaprika

kb. 2 ek. olaj

Só, vegamix (vegeta)

1 mk. őrölt kömény

1 kk. paradicsompüré

gabonakolbász – igény szerint

1 csomag szójavirsli

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk és tetszés szerinti alakúra vágjuk. A paradicsomot és paprikát megmossuk, kis kockákra felvágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd egy nagyobb edényben kevés olaj és víz keverékén aranybarnára pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, valamint a paradicsompürét és ezeket is belekeverjük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, átkeverjük és felöntjük 3 dl vízzel. A gabonakolbászt és a karikákra vágott virslit a végefelé adjuk hozzá.

Ezeket olvastad már?

Vegán „hamburgerhús”

vega_pokemontrainer4000

Többféle „hamburgerhúst” szoktam készíteni, valamikor szejtánból, most éppen zabpehely volt itthon, illetve füstölt tofu és friss tavaszi zöldségek. Így a...

„Mexikói céklasaláta”

vega_pokemontrainer4000

Maradt egy kis céklánk, ill. mexikói zöldséget nem tettem vissza -fasírtot készítettem egy adagból- a mélyhűtőbe, így ezt készítettem el...

„Két-tofus” grill-lepény

vega_pokemontrainer4000

Némi salátával kiegészítve könnyű nyári vacsora.  Hozzávalók a tésztához: 1/2 kg tönkölyliszt (vagy fele-fele arányban finomliszt és teljes kiőrlésű liszt)...