Hozzávalók:
8 szem burgonya
kb 200-300 dkg liszt
2 ek. olaj
kevés só
—
fahéj, eritrit (barnacukor, stevia stb.), barack/szilva/meggy/eper
8 ek. zsemlemorzsa
—
1 vaníliapuding
1/2 l növényi tej
vaníliás cukor (én xiliteset használok)
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és megfőzzük. Amikor teljesen kihűlt, összetörjük, hozzáadjuk az olajat és a lisztet, ez utóbbiból annyit, hogy lágy, de nem ragadós tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, felkockázzuk és az előre beédesített, fahéjjal megszólt barackdarabokat beletesszük, összegombócozzuk és forrásban lévő vízbe téve kifőzzük. Amikor feljön a felszínre, utána kb 5 perc múlva lesz jó.
Az öntethez vaníliapudingot készítünk . Frissen tálaljuk.