magdireceptek

Citromfüves eperkrémleves

Ennek a levesnek a receptje felkérésre született, hamarosan kiderül, mi is ez a projekt 🙂
Hozzávalók:
1,5 kg eper
3 dl Alpro édes szójatejszín
kb. 1 l Alpro vaníliás szójatej
2 ek. főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor
5-10 dkg nyírfacukor (az eper édességétől
függően)
4-5 levél citromfű
Elkészítés:
Az epret alaposan megmossuk, és egy szűrőbe téve lecsepegtetjük. Majd egy magas falú edénybe áttesszük, ráöntjük a szójajoghurtot, majd hozzáadjuk a vaníliás pudingport, és az egészet alaposan összeturmixoljuk. Ezt
követően édesítjük, és hígítjuk a vaníliás szójatejjel, olyan állagúra, amilyenre szeretnénk.  Citromfűvel és keksszel tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Mandulás koszorú

Egy kellemes kalács-szerű sütemény receptjét hoztam, húsvét előtt.  Hozzávalók: 0,5 l növényi mandulás tej  20 dkg nyírfacukor 1 citrom leve...

Karobos-áfonyás-mandulás müzli, házilag

Napok óta (granolához hasonló) házi müzlit szeretnék készíteni. Más miatt jött az ötlet, hogy benézzek Dulminához, és lám, ropogós müzlit...