magdireceptek

Citromfüves eperkrémleves

Ennek a levesnek a receptje felkérésre született, hamarosan kiderül, mi is ez a projekt 🙂
Hozzávalók:
1,5 kg eper
3 dl Alpro édes szójatejszín
kb. 1 l Alpro vaníliás szójatej
2 ek. főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor
5-10 dkg nyírfacukor (az eper édességétől
függően)
4-5 levél citromfű
Elkészítés:
Az epret alaposan megmossuk, és egy szűrőbe téve lecsepegtetjük. Majd egy magas falú edénybe áttesszük, ráöntjük a szójajoghurtot, majd hozzáadjuk a vaníliás pudingport, és az egészet alaposan összeturmixoljuk. Ezt
követően édesítjük, és hígítjuk a vaníliás szójatejjel, olyan állagúra, amilyenre szeretnénk.  Citromfűvel és keksszel tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Vegán tejberizses palacsintatorta

Kissé időigényes desszert, de megéri elkészíteni, nagyon finom.  Hozzávalók: A palacsintához 10 dkg finomliszt 15 dkg teljes kiőrlésű liszt 5...

Vegán tejberizses körte

Ez a finomság az új, gyermekeknek írt szakácskönyvembe készült, a könyv címe: Főzni gyermekjáték!. A könyvről hamarosan írok többet is...