magdireceptek

Őszi lecsós-káposztás szelet (vegán)

Ma ez lesz az ebédünk.

Hozzávalók:

1 kg paprika (színesen, vegyesen)
1/4 káposzta
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
5 dkg gabonakolbász
3 ek. 100% extra szűz olívaolaj  
1/2 kg Goody-Foody csirkehús ízű natúr szelet
só, pirospaprika
kb. 1/2 l víz

Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk és kevés vízen megpároljuk. Hozzáadjuk az olajat, majd a felszeletelt paprikát, pirospaprikázzuk és kevés vízzel felengedve háromnegyedig főzzük. Ekkor adjuk hozzá a legyalult káposztát, ill. a sót, gabonakolbászt.10 percig főzzük még. A Goody-foody szeleteket olívaolajjal kikent tepsibe téve megpirítjuk (és eközben fel is enged). Egyszer forgassuk meg. Majd így tálaljunk mindent: barnarizs/bulgur, erre a lecsó, majd a félbevágott Goody-foody szeletek.

A Goody-foody növényi húspótló készítmény, Magyarországon a Vegetár forgalmazza. G-Roby boltokban is kapható. 

Ezeket olvastad már?

Saláta medvehagyma fanatikusoknak

vega_pokemontrainer4000

Gyors saláta, maradékokból. Ma rakott karfiol mellé babos-medvehagymás rizst főztem. És ebből maradt ki bab és medvehagyma is. Így gyors...

Kolbászos babpástétom

vega_pokemontrainer4000

5 perc alatt elkészül és nagyon-nagyon finom kenyérre kenhető bástétom. 🙂 Hozzávalók: 1 konzerv fehérbab1 fej vöröshagyma2 tk. fokhagymagranulátum /2...