HÉTFŐ
R: Kukoricatejes gabonakávé, sós kalács, gabonagömböc, répás tofupástétom, retek, saláta, újhagyma
V: Palócleves, pogácsa, alma
E: Házi kifli, répás tofupástétom, paradicsom
KEDD
R: Zabkása, baracklekvár, alma, mandarin, mandula/dió
E: Sárgarépafőzelék, tavaszi burgonyakrokett, diós „hókifli”
V: Ebédről maradék
SZERDA
R: Házilag sütött kuglóf, tahini-karoböntettel, alma, olajos mag
E: Fokhagyma krémleves, tepsis burgonya, zöldség-gabonafasírt, saláta
V: Ebédről maradék
CSÜTÖRTÖK
R: Rizstejes tejbegríz, narancs, és karobos „csokikrém” (1 avokádó, 1 banán, 3 kanál méz, 3 ek. karob, 1 ek. kókuszzsír, késhegynyi vaníliapor, késhegynyi fahéj–mindez összeturmixolva)
E: Reszelt zöldségleves, milánói makaróni
V: Melegszendvics (tofukőrözött, növényi sajt / pizzakrém, növényi sajt)
PÉNTEK
R: Tejberizs, kiwi, ananász
E: Rakott brokkoli (barna rizs, növényi sajt, növényi tejföl, brokkoli, fűszerek), saláta
V: Zöldségpástétom, kenyér, paprika
SZOMBAT
R: Granola müzli, növényi tej, banán
E: Rakott brokkoli (barna rizs, növényi sajt, növényi tejföl, brokkoli, fűszerek), saláta
V: Házilag sütött kenyér, Unicarm növényi pástétom, paradicsom, savanyú káposzta
VASÁRNAP
R: Kukoricakása kuglóf, gyümölcsszósszal
E: Burgonyagombóc leves, grillezett zöldségek, bulgur
V: Zellerpástétom, zsemle, paradicsom
Fóliában sült kókuszolajos-fűszeres kukorica
Amíg még lehet, fogyasszunk kukoricát is. Nálunk még nagyon szépeket lehet kapni a közeli piacon, egyik nap férjem lepett meg...