magdireceptek

Növényi majonézes és tejfölös paradicsomsaláta

Nagyon könnyű, finom saláta, még a friss, hazai paradicsom felhasználásához. 

Hozzávalók:

1/2 kg paradicsom
2 dl növényi kesudió tejföl
1 ek. tojás nélküli fokhagymás majonéz 
2-3 tk. nyírfacukor
2 ek. mustár
5 tk. bazsalikom (vagy friss bazsalikomból 10 levél)
10 dkg Viofast füstölt növényi sajt

Elkészítés:

A paradicsomokat és a sajtot is felkockázzuk. A növényi tejfölt összekeverjük a növényi, tojás nélküli majonézzel, hozzáadunk 2-3 tk. nyírfacukrot, és a bazsalikomot és alaposan összekeverjük. Igény szerint még adhatunk hozzá friss citromlevet is. Tálalás előtt ráöntjük a paradicsomra és sajtra. 

Ezeket olvastad már?

Tátrázni indulunk :)

Minden évben elmegyünk egy hétre, megünnepelni a házassági évfordulónkat. Ez az időpont idén májusra esik 🙂 Így egy hétig nem...

Gluténmentes spagetti-pizza (vegán)

Maradt egy kevés gluténmentes spagettitésztánk ebédről (thai tészta készült), ill. grillezett karfiol, brokkoli, répa. Így spagetti-pizzát készítettem. 🙂  Hozzávalók: 1/2...

Zeller-karalábé raguleves

Hétvégén kaptunk apósoméktól finom zellert és karalábét a békés megyei kertből (a karalábé a fólia alól került hozzánk:).  Így ma...