magdireceptek

Növényi majonézes és tejfölös paradicsomsaláta

Nagyon könnyű, finom saláta, még a friss, hazai paradicsom felhasználásához. 

Hozzávalók:

1/2 kg paradicsom
2 dl növényi kesudió tejföl
1 ek. tojás nélküli fokhagymás majonéz 
2-3 tk. nyírfacukor
2 ek. mustár
5 tk. bazsalikom (vagy friss bazsalikomból 10 levél)
10 dkg Viofast füstölt növényi sajt

Elkészítés:

A paradicsomokat és a sajtot is felkockázzuk. A növényi tejfölt összekeverjük a növényi, tojás nélküli majonézzel, hozzáadunk 2-3 tk. nyírfacukrot, és a bazsalikomot és alaposan összekeverjük. Igény szerint még adhatunk hozzá friss citromlevet is. Tálalás előtt ráöntjük a paradicsomra és sajtra. 

Ezeket olvastad már?

Tökfasírt (sóskával és burgonyapürével)

Rengeteg főzőtököt kaptunk/szedtünk, és mivel az óriási hűtőládánk lassan megtelik a borsóval, meggyel, cseresznyével, nehezen tudom majd bepréselni. Ezért most...

Almás batyu a maradékokból :)

Ez jól meg lett porcukrozva… A maradék leveles tésztából készült pillanatok alatt ez az almás batyu. A pincéből felhozott almát...

Tökmagos kölesfasírt

Hozzávalók:4 csésze főtt köles (szárazon 1/2 csésze) 4 sárgarépa 1 fej vöröshagyma 1 csokor petrezselyemzöld 2 db kápia paprika 1 csésze őrölt tökmag...