magdireceptek

Napon szárított paradicsomos kenyérke

Egy kedves arab ismerősömtől kaptam anno ilyen lepénykenyérkét és azóta nagyon szeretem. Most, hogy a Naturpiac jóvoltából kaptunk nagyon finom, napon szárított paradicsomot, adtam hozzá azt is. Zseniális lett a végeredmény. Jó kis csemege, ha kicsit továbbsütjük, keksz állagú, ha puhábban szeretjük, akkor pedig zárjuk le előbb a sütőt. Kitűnő levesbetét, szendvicsalap, vagy csak délutáni rágcsa gyermekünk számára. 🙂 
Hozzávalók:
5 dkg rizsliszt
5 dkg zabpehely
20 dkg mag (lenmag, szezámmag, napraforgómag), vegyesen, ízlés szerint
2-3 csipet só
1 dl olaj 
2 dl víz 
1,5 tk sütőpor
Elkészítés:
A liszteket é a zabot összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőport, magokat (ezeknek a fele mennyiségét meg is darálhatjuk előtte), sót, a felkockázott paradicsomot, végül a nedves összetevőket (olaj, víz). Állni hagyjuk 30 percig, majd lisztezett felületen kinyújtjuk és kikent tepsibe tesszük. Tetszőleges alakúra vagdossuk. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt összesütjük. 

Ezeket olvastad már?

Növényi tejszínes vegán tejberizs

vega_pokemontrainer4000

A szombat reggelink volt ez (pénteken este nálunk aludt több kedves barátunk, nekik készült ez az étel). Pénteken megfőztem 2...