magdireceptek

Mogyoróvajjal és fügelekvárral megkent kalács

Ma vendégeinkkel az angol nyelvterületeken igen közkedvelt mogyoróvajjal – és családunkban népszerű – fügelekvárral megkent kalácsot reggeliztünk, gyümölcsökkel (bár valaki sósat evett:)). Sajnos, mivel utána rohantunk, fotó nem készült, de azért leírom, hogyan készíthetünk mogyoróvajat, ha nem éppen a Lidl-ből vagy Tesco-ból szerezzük be. 🙂 Nagyon egészséges étel, vaj vagy margarin helyett használhatjuk, mi lekvárt szoktunk rákenni, de süteménybe is süthetjük. Hámozzuk meg a pörkölt földimogyorót, és tegyük be, ha van présgépünk abba, és máris készen van 🙂 Ha turmix van otthon, akkor abba tegyük bele kis vízzel a mogyorót, és turmixoljuk össze. Majd keverjünk hozzá sót és  kicsi mézet. Nagyon finom 🙂 A fügelekvárt Jutka nénitől kaptuk, aki egy drága, közelünkben lakó nagymama, nagyon finomakat süt-főz.  Készítettem még útravalónak vendégváró kiflit, ennek a receptje már felkerült a blogra. Utána elrohantunk itthonról, ügyeket intézni. Ebédünk maradt tegnapról – így ma nem töltök fel új receptet- , de mivel este programunk lesz, amelyre készítek sós ropogtatni valót, ezzel a recepttel jelentkezem majd. 🙂

Ezeket olvastad már?

Pizzamuffin

Gyors pizzára vágyik a család? Nincsen idő élesztős tésztával bajlódni? Akkor ez ízleni fog 🙂 Hozzávalók 12 db-hoz: 20 dkg...

Paradicsomos-gombás polenta

Nagyon szeretjük a kukoricadarát, főképp édesen. Valamelyik nap arra gondoltam, sósan készítem el.  Hozzávalók: 15 dkg kukoricadaratérfogatra dupla vízsó— 3-4...

Mandulás Raffaello golyó (vegán)

Ki ne szeretné a bolti Raffaellot? Íme, egy recept, amely kicsit pótolja a hiányát: Hozzávalók: 20 dkg kókusztejpor 18 dkg...