magdireceptek

Mogyorókrémes-marcipános tápiókapuding


Hozzávalók:

10 dkg tápióka gyöngy
3 dl víz
6 dl kókusztej 
10 dkg aranybarna nádcukor
1 bio citrom héja
5 dkg marcipán nádcukorral

karobos mogyorókrém
gyümölcsök

Elkészítés:

A tápiókát egy nagy lábasba tesszük, és felöntjük vízzel, 15 percig állni hagyjuk. Amikor felszívta a vizet, felöntjük a kókusztejjel és közepes hőfokon kavargatva megfőzzük, amíg a gyöngyök puhák, áttetszőek lesznek. Ekkor adjuk hozzá a cukrot, citromhéjat és az apró kockákra vágott marcipánt. Összekeverjük. Rétegezzük mogyorókrémmel és gyümölcsökkel, behűtve tálaljuk. 
TIPP: a marcipán kihagyható. 

Ezeket olvastad már?

Fűszeres növényi zsír

Hozzávalók: 15 dkg darált mandula 4 gerezd fokhagyma 6 szál újhagyma 3 kk. 100% extra szűz olívaolaj 30 dkg kókuszzsír...

Mandulás koszorú

Egy kellemes kalács-szerű sütemény receptjét hoztam, húsvét előtt.  Hozzávalók: 0,5 l növényi mandulás tej  20 dkg nyírfacukor 1 citrom leve...

Brokkolis-tofus penne

Gyors, finom, egyszerű. Kell ennél több? Az ételhez egy újfajta szójadresszinget használtam, nagyon finom!  Hozzávalók: 1/2 kg durum penne tészta...