magdireceptek

Mindent-bele gyógyleves

A gyermekeink nem annyira levesesek, jobban szeretik az egytálételeket. Ezért nincsen mindennap leves itthon, vagy ha igen, tartalmas, sűrű levesek készülnek, utána egy könnyű főétellel.

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

1 paradicsom

1/2 kisebb fej karfiol

1 marék borsó

1 konzerv fehérbab

2 szál sérgarépa

1 kisebb karalábé

1 közepes burgonya

zeller, fehérrépa – ízlés szerint

vegamix, lestyán, só, bors (szerelem) 🙂

olaj – ízlés szerint

víz

Elkészítés:

A hagymáról a külső héját szedjük csak le; majd alaposan megmosva belerakjuk egészben az edénybe. A sérgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, krumplit meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Ez is belemehet a megmosott paradicsommal együtt az edénybe, rálocsoljuk a kb. 1 ek. olajat, és 2 ek. vizet. Vegamix-szel megszórjuk és lassú tűzön, fedő alatt pároljuk – a répa és a hagyma fog szép színt adni neki. Amikor a zöldségek félkemények, hozzáadjuk az apró rózsáira szedett karfiolt, konzervborsót és babot is. Felengedjük vízzel, amennyi ellepi, hozzáadjuk a sót, borsot, és az apróra vágott lestyánt, majd fedő alatt tovább pároljuk. Amikor minden meg-és összefőtt, lezárjuk és tálalhatjuk is.

Ezeket olvastad már?

Napon szárított paradicsomos kenyérke

Egy kedves arab ismerősömtől kaptam anno ilyen lepénykenyérkét és azóta nagyon szeretem. Most, hogy a Naturpiac jóvoltából kaptunk nagyon finom,...

Póréhagymás diófasírt

Ezt a receptet itt olvastam, és némi átalakítás után készítettem el a mai borsófőzelék mellé.  Hozzávalók:20 dkg darált dió 4...

Tökmagos kukoricapástétom

Volt szó már tökmag pástétomról és kukoricapástétomról is, de így egyben még nem szerepelt a blogon. Nagyon-nagyon finom pástétom, ne...