magdireceptek

Mézes pogácsa :-)

Télen egy kis mézes-citromos borsmenta és bodza tea mellé kiváló az alábbi mézes pogácsa, amelyet mamától (férjem nagymamájától) tanultam. 

A hozzávalók, kicsit módosítva a recepten: 

30 dkg durumliszt,
20 dkg teljes kiőrlésű liszt,
3 csapott evőkanál méz,
kis barnacukor,
3-4 evőkanál hidegen sajtolt olaj,
Ici-pici szódabikarbóna,
Szegfűszeg,
Fahéj
Víz. 
Az alapanyagokat összegyúrjuk, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük Másnap reggel kinyújtjuk, kiszaggatjuk (éppen amilyen formát találunk, én általában pogácsaszaggatóval szaggatom), és vagy meggyet, mandulát, vagy diót teszünk a közepébe, éppen, ami van itthon. És gyorsan kisütjük (kb. 20 perc alatt). 

Ezeket olvastad már?

Diós-szejtános-növényi sajtos hajdinafasírt

vega_pokemontrainer4000

Újabb felhasználási lehetősége a szejtánnak és ennek a különleges növényi sajtnak. 🙂 Ezúttal a szejtán lesz a kötőanyag, azaz tojáspótló. Hozzávalók: 20 dkg...

Szilvás-mákos kukoricakása

vega_pokemontrainer4000

A mélyhűtőnkben még elég sok szilva van, és mivel még a tavaly elrakott szilvabefőttből is van pár üveg, ezért mostanában...

Kukoricás-újhagymás rizsfasírt

vega_pokemontrainer4000

Maradt egy tál kukoricás-petrezselymes jázminrizs, amit a második nap már nem volt kedvünk megenni, így egy főzelék mellé fasírtot készítettem...