magdireceptek

Mézes pogácsa :-)

Télen egy kis mézes-citromos borsmenta és bodza tea mellé kiváló az alábbi mézes pogácsa, amelyet mamától (férjem nagymamájától) tanultam. 

A hozzávalók, kicsit módosítva a recepten: 

30 dkg durumliszt,
20 dkg teljes kiőrlésű liszt,
3 csapott evőkanál méz,
kis barnacukor,
3-4 evőkanál hidegen sajtolt olaj,
Ici-pici szódabikarbóna,
Szegfűszeg,
Fahéj
Víz. 
Az alapanyagokat összegyúrjuk, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük Másnap reggel kinyújtjuk, kiszaggatjuk (éppen amilyen formát találunk, én általában pogácsaszaggatóval szaggatom), és vagy meggyet, mandulát, vagy diót teszünk a közepébe, éppen, ami van itthon. És gyorsan kisütjük (kb. 20 perc alatt). 

Ezeket olvastad már?

Vegán mentás eperturmix

vega_pokemontrainer4000

Nagyon frissítő a nyári napokban egy ilyen turmix-szal indítani a napot. 🙂 Hozzávalók: 1/2 kg eper1/2 l kukoricatej1/2 vanília kikapart...

Vegán tejberizses körte

vega_pokemontrainer4000

Ez a finomság az új, gyermekeknek írt szakácskönyvembe készült, a könyv címe: Főzni gyermekjáték!. A könyvről hamarosan írok többet is...

Kölestúrós vegán piskóta

vega_pokemontrainer4000

Igazi ínyenc csemege, melyet Vilmányi Andrea  bocsátott rendelkezésemre, miután találkoztunk és átadtam neki a Dr. Steinberger gyümölcslé nyereményeket, és én...