magdireceptek

Mézes diógrillázs

Egyszerű és nagyszerű csemege 🙂

Hozzávalók:

8 marék dió
1 csipet só
5 ek. méz

Elkészítés:

A mézet és diót megsóztam, serpenyőbe raktam, és megolvasztottam-pirítottam. Amikor a méz karamellizálódni kezdett, a diót pedig eléggé megpirult, lezártam.  Rátettem egy tálcára, kihűlni, ami összeragadt, széttörtem. Finom süteményekben is, de önmagában is. 
Más fűszerezéssel itt találtok még receptet 🙂 (Érdekes módon „mézigörl-lel” hasonló időben, egymástól függetlenül készítettük ezt a csemegét :), de itt is olvasható hasonló.:)

Ezeket olvastad már?

Indiai padlizsánragu

Magdi

Van egy kedves indiai ismerősöm, ezt a receptet egyszer tőle tanultam. Hozzávalók: 50 dkg padlizsán 1 teáskanál kurkuma 1 teáskanál...

Tökmaglisztes répa-tofufasírt

vega_pokemontrainer4000

Ma nagyon kevés időm volt főzni, így előfőzött barnarizst főztem ki, amelybe belekevertem aprított petrezselymzöldet és borsót, és miközben főtt...

A legegyszerűbb chiapuding

Magdi

Hozzávalók: 4 dl növényi tej (zabtej vagy rizstej) 8 ek. chiamag steviapor /eritrit / agavé szirup Elkészítés: A növényi tejet...