magdireceptek

„Mexikói céklasaláta”

Maradt egy kis céklánk, ill. mexikói zöldséget nem tettem vissza -fasírtot készítettem egy adagból- a mélyhűtőbe, így ezt készítettem el salátaként, természetesen metélőhagymával! 🙂 

Hozzávalók:

15 dkg mexikói zöldségkeverék 
2 közepes cékla
15 dkg metélőhagymás tofu (sajnos a képről lemaradt)
1 csokor metélőhagyma
6-7 ek. 100 %extra szűz olívaolaj  
2-3 ek. víz 
2 gerezd fokhagyma
só-ízlés szerint
citromlé-ízlés szerint
2-3 tk. szárított petrezselyem

Elkészítés:

A mexikói keveréket sós vízben megfőzzük. A céklát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és olívaolajjal kikent tepsiben kisütjük. Amikor minden kihűlt, egy nagy tálban összekeverjük. Az öntetet elkészítjük: az olajat elkeverjük az összetört fokhagymával, petrezselyemmel és az apróra vágott metélőhagymával. Tálalás előtt kb. 15-20 perccel a salátára öntjük, majd összekeverve tálaljuk.
TIPP: gazdagíthatjuk tofuval, finom lesz tőle.

Ezeket olvastad már?

Tavaszi tekercs télen

vega_pokemontrainer4000

Nagyon szeretjük, télen is. 🙂 Hozzávalók a tésztához: 15dkg liszt 2 ek. rizsliszt  3dl víz 3ek. olívaolaj 2 tk. só...

Nektarinos-tofutúrós sütemény

vega_pokemontrainer4000

Egyszerű, gyors, egészséges sütemény. Hozzávalók: 1 doboz őszibarackos Alpro szójajoghurt  3 ek. Alpro natúr joghurt20 dkg főtt köles10 dkg natúr tofu10 dkg nyírfacukor1 rúd vanília...

Vegán, cukormentes hókifli

Magdi

Itt a december és az első, Facebook-on megígért recept is: a hókifli. Egyszerűen, gyorsan elkészül, mi szeretjük szilvalekvárral, de mákkal...