magdireceptek

Csak egy kis karfiol

Remek „ropogtatni való” egy majonézes saláta, hotdog mellé, kiegészítve a vacsoránkat vagy reggelinket, de bármilyen köret (pl. pesto-s krumplipüré , vagy metélőhagymás rizs ) mellett is megállja a helyét. Sőt, köretként is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók:

1 fej karfiol

2 tk. koriander

2 tk. római kömény

2 tk. só

2 ek. mogyoróolaj (bármilyen olaj megfelelő)

Elkészítés:

A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, megmossuk, és letörölgetjük. Egy tálban összekeverjük a fűszereket az olajjal és a karfiolra öntjük, alaposan összeforgatjuk. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, rátesszük a karfiolokat, a maradék olajat ráöntjük és 150 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

Szoktam metélőhagymával is készíteni, akkor csak ez, és napraforgó olaj kerül rá.

Ezeket olvastad már?

Szójamajonézes burgonya-avokádósaláta

Nagyon szeretjük a majonézes burgonyasalátát, és erről vegánként sem kell lemondanunk!:) Hozzávalók: 0,5 kg burgonya1 nagyobb avokádó1 lila hagyma—8 dl szójadresszing2-3...

Egy kis beszámoló

Nagyon sok minden történt velünk az elmúlt napokban. Szombaton Esztergomban és Nyergesújfalun jártunk, este pedig érkeztek hozzánk férjem unokatestvérei, akikkel...

Kókuszolajos-juharszirupos tepsis burgonya

Egyszerű, gyors, mégis különleges étel. Egy salátával remek ebéd.   Hozzávalók:1 kg burgonyaköménymag – ízlés szerinthimalaya só – ízlés szerint2...